Du föds ej till företagare

Att bli en framgångsrik företagare är inte någonting personer föds till. Självklart kan vissa vara bättre på det, medan andra mindre bra. Entreprenörskap handlar i största hand om att du har ett äkta intresse för det du vill göra samt en vilja till att utveckla och driva en sådan verksamhet.

De flesta av oss har stora drömmar och idéer, men få av oss förverkligar dem. För att lyckas som företagare måste du ha den drivkraft som krävs för att omvandla dina drömmar och idéer till handling.

Att jobba som frilans, som musiker eller författare, går att beskriva som en typ av eget företag. Det är dock långt ifrån samma sak som att driva en stor verksamhet med flera arbetare under dig.

En entreprenör går att beskriva som en person inte ser hinder, utan endast möjligheter. De är modiga och kreativa. Det finns forskning som visar att entreprenörer är rätt riskbenägna, dock betyder det inte att de är dumdristiga. Det betyder istället att de är personer som är villiga att satsa stort med högre risker för att nå sina mål.

Andra bra egenskaper att ha för att lyckas som företagare är att vara målinriktade, samtidigt som man bör var prestigelös med förmågan att kunna ändra på beslut som varit felaktiga.