Sälj dina fastighetsförvaltningstjänster och tjäna pengar

De bästa företagsidéerna löser vardagliga problem för andra. En företagsidé måste inte ens vara särskilt avancerad för att vara lyckad, så länge den kan hjälpa andra på något sätt.

Ja, ibland kan det till och med vara så att de enklaste idéerna når störst framgång. Om du väljer att erbjuda fastighetsförvaltningstjänster i en stad kan du successivt skapa dig ett namn och få allt fler kunder.

Fördelen med att sälja tjänster inom exempelvis fastighetsförvaltning är att marknadsföringen oftast sköter sig själv, från mun-till-mun. Se till att göra ett bra jobb inom fastighetsförvaltning i exempelvis Göteborg så brukar resten komma med tiden.

ROT och RUT gör det billigt att anlita fastighetstjänster

ROT och RUT är två skattereformer som gör att privatpersoner kan dra av ett visst antal procent på hantverks-, hushålls- och fastighetstjänster. Tack vare dessa avdrag anlitar folk allt från hantverkare till städare, just för att det nästan kan vara billigare att anlita hjälp än att göra jobbet själv (om man räknar in eventuellt förlorad arbetstid).

Att rotavdrag och rutavdrag finns är en stor möjlighet för företag att sälja fler tjänster. Ända sedan avdragen infördes har det etablerats många företag som säljer hantverks- och hushållstjänster. Men det innebär inte att det inte finns rum för fler. Du kan antingen slå på stort och syssla med allmän hushålls- och fastighetsförvaltning i Göteborg, Stockholm eller i en annan stad, eller så kan du nischa dig.

Fördel att kunna ge kunder ett personligt bemötande

Fastighetsförvaltning i Göteborg kan innebära mycket. Det kan innebära att du klipper gräs eller putsar fönster åt andra. Det kan också innebära att du städar trapphus eller monterar IKEA-möbler, möjligheterna är helt enkelt oändliga, och du kommer nog inte riskera att få slut på företagsidéer.

Numera finns ganska många företag som slår på stort och anställer händiga personer runt om i landet. Dessa personer arvoderas utifrån fasta uppdrag, som kan plockas via en app. Visserligen blir det ett personligt möte mellan den som utför uppdraget och kunden, men ett stort företag verkar ändå som mellanhand.

Om du är händig skulle du kunna göra något liknande. Du skulle kunna ha en hemsida och även annonsera ut många olika tjänster, och så gör du de jobb som dyker upp från dag till dag. På så sätt skulle arbetsdagarna bli varierade, och förutom att göra ett bra jobb ger du ett personligt möte utan mellanhänder. Många kunder gillar att ha en kontaktperson.

För att kunna starta ett sådant här företag behöver du en rymlig bil och bra verktyg, men du behöver inte nödvändigtvis investera i en lokal.

Starta eget företag