Soloföretagare men inte ensam

Det går utmärkt att starta någon form av verksamhet och sitta vid köksbordet med datorn och få det hela att rulla riktigt bra. Naturligtvis beror det på vilken typ av verksamhet det handlar om men ganska många inleder idag sitt liv som företagare på det här sättet. Internet gör det mesta möjligt för den som har en bra företagsidé, en dator och en smartphone. Under uppstartsfasen kanske det inte finns så mycket tid över till annat och innan intäkterna börjar kännas trygga är det ofta ett bra sätt att spara på utgifter att ha kontoret hemma. Men så småningom blir det ensamt och begränsat och då är coworking ett perfekt alternativ.

När verksamheten växer

I takt med att verksamheten växer kan köksbordet börja kännas trångt. En del tycker också det är lite svårt att hålla isär jobb och fritid och börjar kanske titta på möjligheten att hyra kontorslokal någonstans. Utbudet av så kallade coworking spaces ökar faktiskt hela tiden och en kraftigt bidragande orsak är också det sociala nätverk som uppstår spontant eftersom så många ytor är gemensamma. Genom att ta steget från köksbordet och börja dela lokal med andra genom coworking går det att till mycket rimliga priser få ett eget kontorsrum fullt utrustat med möbler inkluderat plus en hel del annat som brukar ingå i priset. Det finns coworking-hotell som erbjuder både stora och små mötesrum, gym, reception eller andra faciliteter och ibland förekommer också att man bjuder in till gemensamma event för företagare.

Mer service med coworking

Ett vanligt kontorshotell erbjuder först och främst kontorslokaler och inte så mycket mer. Väljer du i stället coworking får du något som kan liknas vid en komplett arbetsplats med mer service och kanske aktiviteter som gynnar det sociala nätverket mellan medlemmarna. Var och en jobbar inom sin egen bransch men umgås på fikarasterna, går till samma gym och deltar på gemensamma aktiviteter när man önskar. Här finns alla möjligheter att både sitta och arbeta koncentrerat i sitt eget rum när det behövs men ändå kunna ha inspirerande samtal på fikaraster eller vid tillfällen då man hellre sitter i något gemensamt rum och arbetar. Coworking är ett koncept som passar alla soloföretagare som vill utveckla sin egen verksamhet utan att för den skull kosta på dyra, egna lokaler med allt som behövs.